Ванземаљске цивилизације пратиле су тестирање нуклеарног оружја, јер нису желеле да на нашој планети почне нуклеарни рат, тврди један од учесника треће експедиције на Месец, амерички астронаут Едгар Мичел. Придошлице су чак обарале америчке војне ракете током лансирања. Ипак, НАСА је пожурила да се огради од Мичеловог открића, пише „Дејли мејл“. 
Свемирци су посећивали Земљу како би зауставили нуклеарни рат САД и Совјетског Савеза, изјавио је астронаут Едвард Мичел који је боравио на Месецу, преноси лист „Дејли мејл“.
Астронаут је изјавио да су високи амерички војни званичници видели ванземаљске бродове током тестирања нуклеарног оружја четрдесетих година.
„Они су хтели да се упознају с нашим могућностима на војном плану… Из бројних разговора са људима на ову тему постало ми је јасно да су ванземаљци покушавали да спрече почетак рата и да помогну да се успостави мир на Земљи“, рекао је Мичел.
Астронаут је додао да ванземаљци имају кудикамо напредније технологије и да Земљана „одавно не би било“ да су становници других планета непријатељски настројени. Он је нагласио да су НЛО више пута обарали ракете које су САД тестирале на својим полигонима.
Британски лист наводи да људи који верују у НЛО сматрају да појава житеља других планета у моменту стварања нуклеарног оружја није обична подударност. По њиховом мишљењу, ванземаљске цивилизације сматрају да људи нису потенцијална претња само за своју планету.
Истовремено, НАСА је пожурила да се огради од Мичелових изјава.
„Доктор Мичел је велики Американац, али у вези с овим питањем не мислимо као он“, изјавили су представници Националне ваздухопловне и свемирске администрације.
Треба подсетити на још један овакав случај, када је бивши радник космичког сектора Бојд Бушман изјавио да постоје ванземаљци. Признање времешног америчког научника било је обнародовано после његове смрти. Бушман је тврдио да је лично видео госте из далеких светова и описао грађу њихових тела.
Према речима овог Американца, ванземаљци живе више од 200 година. Уместо кичме имају три хрскавице, као и мање ребара него човек. Умеју да читају мисли, а са Земљанима комуницирају телепатски.


(Извор: sputniknews.com)