Translate

ГАШЕЊЕ "НОВОСТИ"?Изјава Милована ВИТЕЗОВИЋА

НОВОСТИ” су својевремено покренуте да бране земљу, народ, укупан њихов живот и културу. И то су радиле деценијама. Може се рећи, веома успешно, према слободама које су, у разним приликама, бивале веће или мање и према догађајима који су овде бивали судбоносни. Гашење “Новости” чинило би ми се и као гашење народа коме припадамо. Посебно би се то одразило на већ незавидно стање наше културе. / Могућим гашењем “Новости” угасило би се и њихово издаваштво, јединствени конкурс за карикатуру “Пјер”, који је наше карикатуристе винуо у светски врх. Угасио би се избор књига за награду “Меша Селимовић”. Угасиле би се награде “Гордана Брајовић” за дечју књижевност и дечје стваралаштво и “Јован Хаџи Костић” за новинску сатиру. Нестало би и велике акције “Најплеменитији подвиг године”, која указује на врхунце људскости. Да ли би гашење свега овога значило велики преседан, да не кажем културни злочин?

УНИВЕРЗАЛНА БИБЛИОТЕКА НОВОГ МЕДИЈА. COMPLETARIUM

На други, трећи поглед. ЦЕО СВЕТ је једна држава. "Сазвежђе З"

Укупно приказа странице

понедељак, 15. мај 2017.

MUZIKA ANĐELA - Najljepse vizantijsko pojanjeОбјављено је 12.06.2016.
Postoji muzika i pojedine melodije koje stvaraju onu božansku frekvenciju od približno 10 herca (Hz). Takva je klasična, crkvena i još neke druge vrste melodija koje se koriste kao tehnike relaksacije i dubokog opuštanja i veoma su korisne. Međutim, takve vrste muzike, za koje je dokazano da pozitivno djeluju na duhovni razvoj i psihičko stanje, nisu mnogo popularne i rijetko se slušaju.

Muzika smiruje um pa je onda lakše osjetiti svoju suštinu i preko nje stići do svog Izvora. Nije slučajno što se u crkvama prilikom nekih rituala koristi muzika. Ona nam pomaže da lakše radimo sa svojom podsviješću, sa dušom. Muzika je u stanju da nam prenese poruku koju svijest inače ne bi mogla da usvoji. Pošto suštinska informacija nije verbalne prirode, preko muzike smo i ne znajući o tome u stanju da primimo mnogo dragocjenih informacija. Poput umjetničke slike na platnu, muzika je u stanju da nas prenese u čarobni i tajanstveni svijet. Ona nam pomaže da spoznajemo Vasionu.

Utvrđeno je da Mocartova muzika posebno pozitivno utiče na opuštanje mozga. Dokazano je i da slušanje Mocarta podstiče inteligenciju i da je može podići do 10 posto. To je zato jer Mocartova muzika ima jedinstvene matematičke uzorke koji aktiviraju logički dio mozga. Zbog toga se trudnicama savjetuje da slušaju Mocarta i druge velike klasike, jer dok je u majčinoj utrobi, dijete je usklađeno s otkucajima majčinog srca i tonom njenog glasa, a posle dvanaeste nedjelje fetus razvija sluh, pa može da se ritne ili smiri, u zavisnosti od toga koju muziku čuje.
Svi znaju da je Betoven bio gluv, a opet je stvarao tu čarobnu frekvenciju, to isto nije slučajno, jer je trebalo da pokaže ljudima da muzika ne ide iz ušiju nego da postoji i nešto što se zove duša.

Нема коментара: